Miért éppen Photoshop?...

A Photoshop neve régóta egybeforrt a képmanipuláció fogalmával - talán nem véletlenül. Egyike a legismertebb szoftvereknek. Tudtad, hogy már 1988. óta létezik?

A grafikai szoftverek alapvetően két nagy kategóriába sorolhatók: Vektorgrafikus, illetve pixelgrafikus.

Rengeteg cikk található az interneten e két típusú megközelítés leírásával, ezért ezzel most nem foglalkozunk. Maradjunk annyiban, hogy a Photoshop pixelgrafikus szoftver, amelyben vannak vektorosan kezelhető elemek is. Ez már kicsit kínai, ugye?...


Sokkal fontosabb gyakorlati kérdés, hogy mire jó a Photoshop.

Azon kívül, hogy "mindenre, ami digitális fotókezelés" - vágnánk rá automatikusan, a kérdés ennél kicsit árnyaltabb. Ha így lenne, akkor az összes többi grafikai szoftver nem élne meg a piacon.

Egy biztos: A mindennapokban leggyakrabban felmerülő fotómanipulációs igények és problémák megoldására a legjobb választás. Mert melyek a leggyakoribb problémák, amelyeket gyorsan szeretnénk orvosolni az esetleg nem tökéletesen sikerült fotókon?

  • A képkivágás nem megfelelő
  • Túl világos / túl sötét a kép
  • Színtelen a kép
  • A háttér nem megfelelő
  • Plusz elem kellene vagy éppen nem kellene a képre
  • ...vagy csak úgy "általában" nem elég hatásos a fotó

A Photoshop-nak a népszerűsége talán abban rejlik, hogy képes egyszerűen és rendkívül gyorsan kiszolgálni a profi grafikusok mindennapi igényeit, de bonyolultabb funkciói révén a ritkábban előforduló, nehezebb feladatokkal is remekül megbirkózik. Mindezt úgy lehet megtenni vele, hogy az egyszerű feladatokat valóban pillanatok alatt lehet elvégezni, és meg lehet tanulni a használatát úgy is, hogy közben nem kell elveszni a bonyolult funkciók erdejében.

Vannak olyan grafikai szoftverek, amelyekkel sokkal gyorsabban lehet pl. "festeni" vagy logót tervezni, de egyetlen olyan sincs, amely ennyire széles funkciókkal és ilyen jól tudná kiszolgálni a mindennapi igényeket. Hiába vannak ingyenes képmanipulációs szoftverek, a Photoshop hatékonyáságát egyik sem éri el.

A címben feltett kérdésre tehát megadtuk a választ. A valódi kérdés már csak az, hogy szeretnél-e profi képmanipulátor lenni?

Tudod... a profi nem csak meg tudja csinálni a feladatot, hanem gyorsan és jól tudja megcsinálni azt.

Megoldás: Nézd meg Photoshop képzésünk részleteit!