Érdekességek a Wordpress-ről

Mióta létezik? Hány kiegészítő (plugin) létezik hozzá? Hány nyelven elérhető? Valóban ingyenes?


Az első Wordpress

A Worpress 1.0-ás verziója 2003. május 27-én jelent meg. Ezek szerint azok a fiatalok, akik mostanában honlapkészítésen törik a fejüket, közülük sokan még talán meg sem születtek, amikor az első Wordpress verziót már le lehetett tölteni.

A Wordpress 68 nyelven elérhető, köztük magyarul is.
Akik használtak vagy készítettek már Wordpress oldalt, azok számára teljesen természetes, hogy ha olyan új funkcióra van szükség, amely még nincs a honlapban, akkor csak keresünk egy ingyenes plugin-t, letöltjük, telepítjük, és már kész is. De vajon tudtad-e, hogy több mint 50.000 ingyenes plugin létezik?

Ingyenes / fizetős

Ez nem azt jelenti, hogy mindegyik plugin más funkciót kínál: Sok, egymástól független fejlesztő készít ugyanarra a feladatra vagy problémára plugin-t, és mi csak kiválasztjuk, hogy az elérhető változatokból melyik a számunkra legjobb. Gyakori megoldás, hogy az ingyenes alapverzió is jól működik, de az igazán hasznos funkciókat csak a fizetős változatban kapjuk meg.

A megfelelő plugin kiválasztása fontos kérdés, erről később írunk majd, mert nem mindegy, hogyan fogunk hozzá.

A honlapkészítés egyre könnyebben elérhető mindenki számára. Ha szeretsz sokat olvasni, és napokat vagy heteket tölteni 1-1 probléma megoldásával, akkor bárki számára adott a lehetőség, hogy ingyen megtanulja a Wordpress honlapkészítés rejtelmeit.
De ha gyorsan, hatékonyan, a lényeges és fontos tudást szeretnéd elsajátítani, nézd meg Wordpress képzésünk részleteit.